Forum Discussion

Intermittent_I2's avatar
Intermittent_I2
New Contributor II
6 years ago

Intermittent internet and phone in Glendale, AZ

I have had nothing but trouble using internet and phone here in Glendale, AZ. Is anyone else having these problems? I already spoke with the chat representative and he said my modem was bad so I got a new one on Monday. It is working exactly the same as the last, in fact now I lose connection about every ten minutes. I have never been able to get the Mbps I pay for each month.  I have to reboot my modem about six to seven times a day. I don't use the phone service much since it hardly ever works. Does anyone have any ideas how to make the phone/internet modem work any better?

8 Replies

  • CoxAzUser's avatar
    CoxAzUser
    New Contributor II

    Yes, same problem in Scottsdale the last several days. It's happening this morning every 10 mins or so. Oddly enough, I've been receiving emails from Cox to upgrade my Docs 3.0 modem but I suspect it's only to charge rental fees. I'm not in a gigablast area. 

  • CoxAzUser's avatar
    CoxAzUser
    New Contributor II

    I should add, for us, this problem appears to have started since we recently returned from vacation.  I've tried rebooting modem with no relief. 

    • Becky's avatar
      Becky
      Moderator
      Hi CoxAzUser, it looks like you discussed replacing your modem with a Technical Support representative. If the connectivity issues continue after installing a new modem, please let us know so we can schedule a service call for you. -Becky, Cox Support Forums Moderator
  • Hi Intermittent Internet Connection, there is definitely a signal issue outside your home that requires a service call. I’m glad to see you have a technician scheduled for tomorrow. Please let us know if your connectivity doesn’t improve after the tech’s visit tomorrow. -Becky, Cox Support Forums Moderator
    • CoxAzUser's avatar
      CoxAzUser
      New Contributor II

      Yes please, that sounds good. I upgraded the modem to 3.1 and it worked for a while but now back to poor connection.

    • CoxAzUser's avatar
      CoxAzUser
      New Contributor II

      Oops, scratch that. you were talking to the other user. 

    • CoxAzUser's avatar
      CoxAzUser
      New Contributor II

      I called again and now tech support says it's low signal strength. If so I wasted my morning shopping for and connecting the new modem. Not cool. 

      • MarkM1's avatar
        MarkM1
        Former Moderator
        CoxAzUser,

        I checked the new modem on your account & it is not transmitting back to us correctly. We do need to get a tech out to check to see what is going on with that equipment. I show that you had an appointment scheduled for today but you were not home during the appointment time. Would you send us an email to cox.help@cox.com so we can reschedule that appointment for you? We want to get this issue resolved for you as quickly as possible.

        Mark M.
        Cox Support Forums Moderator