Severe packet loss (Upload) to amazon web services (Fortnite) - UPDATE 1/9

UPDATE - I suspect this packet loss issue may be fixed very soon. Maybe within the next week. That's all I'll say for now - I'll update again soon

Yep, another AWS packet loss post. Have none of the past customers with this issue had their problems actually resolved?

I'm consistently getting 0-10% packet loss to Amazon web services (both west and east servers) making fortnite unplayable. No, I do not have this problem with other games I play as they do not use Amazon web services to host their servers. This seems to be an issue with the path cox routing takes to AWS servers.

my cox tracert to AWS west (oregon): https://textuploader.com/dzw7o

my cox tracert to AWS west (52.42.109.244) :https://textuploader.com/dzw7g

my cox tracert to AWS east: https://textuploader.com/dzw70

my tethered AT&T iphone to AWS west: https://textuploader.com/dzw76     - interesting how AT&T LTE is a legitimately better connection to AWS than vegas's "best" ISP

No I'm not using a puma 6 modem. I have the cisco DPQ3212.

puma 6 test anyway: https://imgur.com/a/iKR9PYY

I've already troubleshot by hardwiring to modem directly with the same results. I've unplugged the power on router and modem (although it stays on) numerous times, as well as coax.

Here's a tracert of another cox customer with the same exact problems: https://pastebin.com/index/ehaQBYEd

and another: https://pastebin.com/Qqfxa5UN      (there are many more tracerts exactly like these; it also seems like we're all dropping packets at the exact same servers)

now here's a tracert of a cox customer in phoenix (to AWS west) who has 0% packet loss: https://pastebin.com/MX1GfGPC

A reddit thread furthering the evidence that this is explicitly a cox issue and not a personal one: www.reddit.com/.../

I would appreciate real effort in getting this resolved - I know I'm going to be told this is a personal issue when it obviously simply is not. Thanks in advance

Parents
No Data
Reply
  • I've also been having the same problem here when playing Fortnite or Pubg. 1-4% packet loss constantly with spikes up to 40%. I have been thinking that the issue was on my end, and have tried so many things to try and fix it, but after reading this thread it looks like I need to look into switching ISPs. Obviously it's an issue with COX, and they are in denial.

Children
No Data