This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Internet keep dropping connection

For the pass few days my internet keep dropping connection. My modem reset, stuck blinking on Send, then reset and back to blinking on Send.

I'm not sure if the power cycle is what eventually got my connection up or the waiting but here is my modem information. Thanks

Model Name: SB5120

Modem Name: Motorola

Serial Number: 122103433415614800000000

Software Version: SB5120-2.19.0.16-SCM00-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0
VxWorks Version: 5.4

Configuration

Frequency Plan:

North American Standard/HRC/IRC

Upstream Channel ID:

2

Favorite Frequency (Hz):

855000000

Downstream

Value

Frequency

855000000 Hz 

Signal to Noise Ratio

38 dB 

QAM

QAM256

Network Access Control Object

OFF

Power Level

1 dBmV  

The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

Upstream

Value

Channel ID

3

Frequency

32000000 Hz

Ranging Service ID

2683

Symbol Rate

5.120 Msym/s

Power Level

54 dBmV

Time

Priority

Code

Message

1970-01-01 00:01:30

3-Critical

R02.0

No Ranging Response received - T3 time-out

1970-01-01 00:01:19

5-Warning

SYNC: US Gain in cache is invalid: 0.00

1970-01-01 00:01:17

7-Information

Starting Ranging On Channel 1

1970-01-01 00:01:09

3-Critical

R02.0

No Ranging Response received - T3 time-out

1970-01-01 00:01:01

5-Warning

SYNC: US Gain in cache is invalid: 54.10

1970-01-01 00:01:00

7-Information

Starting Ranging On Channel 4

1970-01-01 00:00:41

3-Critical

R02.0

No Ranging Response received - T3 time-out

1970-01-01 00:00:37

5-Warning

SYNC: US Gain in cache is invalid: 54.30

1970-01-01 00:00:36

7-Information

Starting Ranging On Channel 2

1970-01-01 00:00:32

7-Information

Downstream Locked - Collecting Upstream Information

1970-01-01 00:00:29

7-Information

Scanning frequency 855000000Hz

1970-01-01 00:00:01

7-Information

Trying to synchronize ...

1970-01-01 00:00:01

7-Information

Vendor Cold Start

2013-07-24 18:37:04

7-Information

Scanning frequency 829791000Hz

2013-07-24 18:36:22

3-Critical

T01.0

SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing

2013-07-24 18:36:22

7-Information

Scanning frequency 855000000Hz

2013-07-24 18:36:22

3-Critical

T04.0

SYNC Timing Synchronization failure - Failed to receive MAC SYNC frame within time-out period

2013-07-24 18:36:22

4-Error

SYNC: Hardware didn't detect SYNC msg for 600ms during Initial Ranging

2013-07-24 18:36:13

3-Critical

R02.0

No Ranging Response received - T3 time-out

2013-07-24 18:36:05

5-Warning

SYNC: US Gain in cache is invalid: 0.00

Event Log has reached maximum size. Older log entries are lost.

Parents
No Data
Reply
  • I don't have any kind of splitter or amplifier on the coaxial line. My connection comes straight from the wall to my modem.

    For the past 48 hours my internet connection seems to be doing fine. I have not had any drop connection since I posted my modem log.

    I will come back and post here if I run into the same issue.

    Thank you for you help Ed H. Smile

Children
No Data