This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

New Netgear cm600 only bonding on 16 channels

Signals seem ok no noticeable errors. On preferred 100 just switched from preferred 50. Just bonds to 16 channels even after reset or reboot. Thought there where 32 channel bonding now so 24 should work? It is a recent modem upgrade from an older 4x4 modem. 

  • What state/town are you in? It's possible some older parts of Cox in Lousiana are still on 16 channels. Can you post your signal levels? If those are normal, could you also post your modem logs? Looking for some error on why it can't bond the other channels. WAG is you have a analog only(no digital TV) filter on your line that is blocking the signal the modem is trying to use to bond to those channels. I assume you are Cox internet only? No TV?

  • Frequency start Value
    This field below allows you to modify the frequency the cable modem start with its scan during initialization and registration. Enter the new start frequency and restart the cable modem for it to take effect.
    Starting Frequency
     
    Startup Procedure
    Procedure Status Comment
    Acquire Downstream Channel 789000000 Hz Locked
    Connectivity State OK Operational
    Boot State OK Operational
    Security Enable BPI+
    IP Provisioning Mode Honor MDD IPv4 only
     
    Downstream Bonded Channels
    Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
    1 Locked QAM256 2 789000000 Hz 4.9 dBmV 40.0 dB 0 0
    2 Locked QAM256 1 783000000 Hz 5.1 dBmV 40.0 dB 0 0
    3 Locked QAM256 3 795000000 Hz 5.0 dBmV 40.0 dB 0 0
    4 Locked QAM256 4 801000000 Hz 4.9 dBmV 40.0 dB 0 0
    5 Locked QAM256 5 807000000 Hz 4.9 dBmV 40.0 dB 0 0
    6 Locked QAM256 6 813000000 Hz 4.7 dBmV 39.9 dB 0 0
    7 Locked QAM256 7 819000000 Hz 4.5 dBmV 39.8 dB 0 0
    8 Locked QAM256 8 825000000 Hz 4.3 dBmV 39.8 dB 0 0
    9 Locked QAM256 17 879000000 Hz 5.4 dBmV 39.8 dB 0 0
    10 Locked QAM256 18 885000000 Hz 5.4 dBmV 39.7 dB 0 0
    11 Locked QAM256 19 891000000 Hz 5.5 dBmV 39.6 dB 0 0
    12 Locked QAM256 20 897000000 Hz 5.3 dBmV 39.6 dB 0 0
    13 Locked QAM256 21 903000000 Hz 5.1 dBmV 39.5 dB 0 0
    14 Locked QAM256 22 909000000 Hz 5.4 dBmV 39.5 dB 0 0
    15 Locked QAM256 23 915000000 Hz 5.5 dBmV 39.5 dB 0 0
    16 Locked QAM256 24 921000000 Hz 5.5 dBmV 39.5 dB 0 0
    17 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    18 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    19 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    20 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    21 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    22 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    23 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
    24 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
     
    Upstream Bonded Channels

    Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
    1 Locked ATDMA 1 2560 Ksym/sec 18400000 Hz 40.3 dBmV
    2 Locked ATDMA 2 5120 Ksym/sec 23300000 Hz 41.0 dBmV
    3 Locked ATDMA 3 5120 Ksym/sec 29800000 Hz 43.0 dBmV
    4 Locked ATDMA 4 5120 Ksym/sec 36300000 Hz 43.5 dBmV
    5 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
    6 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
    7 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
    8 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV

  • Skipped today's logs as I was rebooting. Just got modem on 3/26. In Glendale, AZ.

    2018-04-03, 21:26:09 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;
    2018-04-02, 09:47:35 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;
    2018-03-27, 02:10:03 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;;
    2018-03-27, 00:12:34 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;
    2018-03-26, 17:26:52 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;
    2018-03-26, 16:56:00 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;
    2018-03-26, 11:58:26 Critical (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing;
    2018-03-26, 11:35:18 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;
    Time Not Established Critical (3) Telnet user logged out.

  • @nonymous

    Most likely a technician will be required to come troubleshoot further. While I have no way to check from this end one possibility is a filter of some kind on the line that is no longer necessary,.

  • It is a straight cable from outside to modem. Ends were done by a cox tech years ago. Is there anyway they could blame me on this and charge say a trouble isolation charge? Knew telco years ago used customer fault and trouble isolation charge a ton. Since switched never called cox repair. Plus is there a link to any trouble isolation charges etc. All i see is online help links and fluff. Mostly got my answer here but do not want to risk a charge as do not have and inside wiring coverage.  

    But do I run the risk of a trouble isolation type charge  for the inside cabling even if I do not have fixed? 

    But do not think it is inside anyways. Just can not find online a link to policies on repairs and trouble isaliot is ther a link?